Despre noi

Căminul pentru persoane vârstnice din cadrul Asociaţiei ”Casa Betsaida” cu sediul în Sălicea nr. 97, judeţul Cluj a fost înfiinţată în anul 2010 cu scopul de-a oferi sprijin socio-medical persoanelor vârstnice care se află în situaţii de dificultate. În acest timp centrul nostru a oferit sprijin din punct de vedere social şi medical vârstnicilor cu posibilităţi materiale, dar care şi-au conservat autonomia mentală sau fizică, nefiind capabili să se autogospodărească singuri, iar familia neputând să le ofere sprijinul de care aveau nevoie. De asemenea, a oferit sprijin şi unor cazuri sociale cu posibilităţi materiale sub minimul de existenţă, fără nici un suport de sprijin din partea familiei sau a rudeniilor.

În prezent, Căminul pentru persoane vârstnice din cadrul Asociaţiei ”Casa Betsaida” oferă sprijin atât vârstnicilor care au împlinit vârsta standard de pensionare şi care se află într-un anumit stadiu de dependenţă. Serviciile pe care le oferim sunt în acord cu standardele minime specifice de calitate pentru serviciile de îngrijire acordate persoanelor vârstnice din centrele rezidenţiale. Serviciile de asistenţă socială pe care noi le oferim, constau în servicii de natură social-medicală, incluzând tipul serviciilor de bază (ajutor pentru igienă corporală şi facială, îmbărcare şi dezbrăcare, igiena eliminărilor, hrănire şi hidratare, transfer şi mobilizare, deplasare în interior, comunicare), precum şi serviciile de suport: facilitarea deplasării în exterior, activităţi de administrare şi gestionare, companie, activităţi de petrecere a timpului liber, etc.

Prin munca prestată de către fiecare angajat, proritatea noastră este să oferim o licărire de speranţă fiecărui rezident în tumultul problemelor de care a avut parte pe parcursul vieţii. Prin activitatea sa desfăşurată, Echipa dă dovadă de: 

  • Bunătate, compasiune şi profesionalism în asistarea permanentă şi sprijinirea rezidenţilor în problemele socio-medicale;
  • Entuziasmul Echipei Betsaida în desfăşurarea activităţii profesionale;
  • Tenacitate şi model de caracter faţă de fiecare rezident;
  • Speranţă oferită fiecărui rezident pentru adoptarea unei gândiri şi conduite optimiste cu privire la viaţă;
  • Aprecierea şi preţuirea fiecărui rezident indiferent de vârstă, problemele medicale sau degradare  cognitivă;
  • Iubire şi înţelegere a fiecărui rezident;
  • Disponibilitate şi dăruire în asistenţa şi îngrijirea fiecări rezident;
  • Autenticitate şi transparenţă faţă de rezidenţi, instituţii competente şi comunitate în furnizarea  serviciilor oferite;

Casa Betsaida – locul cel mai aproape de inima fiecărui rezident.

 

 

Îti place pagina? Ajută-ne cu un like. Mulțumim!